Tuija
Välipakka

One
Hundred
Red Things
in Summer
2018

One Hundred Red Things In Summer 2018 on Tuija Välipakan Nokturno.fi-sivuston virtuaalisessa residenssissä syntynyt interaktiivinen runoutta ja valokuvaa yhdistävä teos. Se koostuu sadasta valokuvasta ja sadasta runosta, jotka jakautuvat kymmeneen eri lukuun.

Voit lukea teosta aivan kuin tavallista kirjaa, runoa tai kuvaa klikkaamalla saat ne suuremmiksi. Teos on rakennettu eräänlaiseksi peliksi, jossa pääset sukeltamaan punaiseen maisemaan ja pohtimaan, miten eri tavoin havainnomme ympäristöämme. Jokainen runo on kirjoitettu yhdestä tietystä valokuvasta ja pelaamalla voit yrittää päätellä, mistä valokuvasta mikäkin runo on syntynyt. Tätä varten voit valita aina yhden valokuvan ja runon kerrallaan parina tarkasteltavaksi. Sydännappia painamalla saat selville, kuuluvatko ne yhteen. Kun olet selvittänyt kaikki parit, sinut johdatetaan yhä syvemmälle punaisen maailmaan.

Tuija Välipakka on ottanut ja muokannut kaikki valokuvat puhelimellaan erilaisin menetelmällisin keinoin kesän 2018 aikana. Runot ja teoskokonaisuus ovat syntyneet residenssijakson aikana marraskuussa 2018.

Pääset lukemaan teosta yllä olevia otsikoita klikkaamalla. Mikäli selaat teosta matkapuhelimella, suosittelemme näytön kääntämistä vaaka-asentoon paremman lukukokemuksen saavuttamiseksi.